Gausdal Bruvoll
Foto: Gausdal Bruvoll

Rekordresultat for Gausdal Bruvoll

Gausdal Bruvoll presenterer tidenes beste resultat for bedriften. Samtidig fortsetter satsingen på investering i produksjonsteknologi.

Med en omsetning på 284 millioner kroner, fikk GB i 2016 et driftsresultat (EBITDA) på 30 millioner. Bunnlinjen viste til slutt et årsresultat før skatt på 17,7 millioner kroner. Innen tremekanisk industri, er dette meget sterke tall.

- Vi er naturligvis strålende fornøyd med dette» sier adm. direktør Jørn Nørstelien.

- En svært fleksibel og dedikert arbeidsstokk er et vesentlig grunnlag for suksessen - våre ansatte ønsker utvikling og tar ansvar.

GB har vært på offensiven i flere år og har de siste årene investert et hundretalls millioner i ny produksjonsteknologi. Saglinje, fyranlegg, trelasttørker, høvleri og lagerfasiliteter har i løpet av de siste 5 årene blitt gjenstand for totaloppgraderinger og nyanlegg.

- Vi driver industri og da handler det meste om å få opp effektiviteten og redusere årsverksbehovet pr produsert enhet. Trelastmarkedet er preget av sterk internasjonal konkurranse og da gjelder det å ikke sove i timen, understreker Nørstelien.

I skrivende stund er bedriften midt inne i et nytt investeringsprosjekt som de har kalt «Plattform 2020»

GB satser sterkt på fabrikkmaling av utvendig kledning. I produksjonslinjene for industriell maling behandles det årlig over 10 millioner løpemeter tre-kledning, noe som gjør GB til en av landets desidert største aktører innen dette produktområdet. Den eksisterende produksjonsenheten ble åpnet så sent som i 2008. Allikevel er man nå i gang med å bygge en helt ny fabrikk.

- Da vår nåværende fabrikk sto ferdig i 2008, var det den mest avanserte produksjonsenheten i landet. Imidlertid; tiden går og vi er i ferd med å bli innhentet av våre konkurrenter. Nå er det derfor på tide å ta et løft og etablere et nytt forsprang til konkurrentene, fremholder Nørstelien.

Den nye fabrikken som er under bygging blir den mest avanserte og effektive som til nå er bygget i Europa.

- Dette er innovasjon i praksis – eller nybrottsarbeid som jeg kaller det, sier Nørstelien, som fortsetter:

- Vi har vært Europa rundt på leting etter produksjonsutstyr, uten å finne tekniske konsepter som tilfredsstiller våre behov. Vi endte derfor opp med å alliere oss med en relativt ukjent, men meget innovativ, svensk leverandør – IK Teknik. Sammen har vi utviklet et nytt produksjonskonsept som går litt utenom den tradisjonelle tenkningen. I tillegg har vi, sammen med Norsk Treteknisk Institutt og ledende europeiske forskningsmiljøer, fått støtte fra Forskningsrådet til å utvikle nye metoder for automatisert prosesskontroll. Usedvanlig spennende!. 

Den nye malingsfabrikken vil stå ferdig mot slutten av 2017.

(Kilde: Pressemelding fra Gausdal Bruvoll)